Hartenrijk

Praktijk voor EMDR, N.E.I. therapie, psychosociale therapie en verlieskunde

Neuro Emotionele Integratie (NEI)

Over NEI

Neuro Emotionele Integratie (NEI) is een holistisch energetische methode die breed ingezet kan worden bij emotionele, mentale en fysieke klachten.

Trauma's, onverwerkte emoties en ervaringen kunnen hiermee op een zachte manier opgelost worden, zonder dat herbeleving of confrontaties nodig zijn.

Er wordt gewerkt met informatie uit het onderbewustzijn, waardoor de NEI ook ingezet kan worden als je het allemaal even niet meer weet, wanneer je je uit balans voelt, bij onverklaarbare lichamelijke klachten (SOLK) en bijv. rouw, angst en burn-out.

NEI combineert de Oosterse en Westerse visie en omvat elementen uit de psychotherapie, NLP, acupunctuur, neurowetenschappen kinesiologie en Touch for Health. Ook kunnen ondersteunende middelen uit bijv. de Bach bloesems, orthomoleculaire geneeskunde en homeopathie etc. toegepast worden.


Hoe werkt het

Bij NEI wordt gezocht naar de oorzaak van de klacht die ervaren wordt. De kern wordt uitgezocht, waarbij ervan uitgegaan wordt dat iedere klacht een emotionele oorsprong  heeft. Deze ervaringen en emoties worden opgeslagen in de hersenen, maar zijn nog niet op de juiste manier  verwerkt. Hierdoor kunnen zowel fysieke en energetische als emotionele en mentale klachten/blokkades ontstaan.
Met een energetisch meetinstrument, de biotensor, wordt deze oorsprong uitgemeten, waardoor het onbewuste bewust wordt gemaakt. Net als bij EMDR worden de beide hersenhelften rechtstreeks aangesproken waardoor de ervaring ontkoppeld wordt van het nu, ontladen wordt, om zo uit het werkgeheugen 'opgeruimd' te kunnen worden. Hierdoor komt er ruimte voor het opruimen van blokkades,  verwerking, heling en ontwikkeling.


NEI is 20 jaar geleden in Nederland geïntroduceerd en wordt ervaren als een prettige therapie vorm, waarmee op korte termijn goede resultaten te boeken zijn. Op de site van de vereniging van NEI therapeuten (VVNT) en op de site van Jolanda Vleugel, de opleider, staat meer informatie. 


Wil je meer  informatie of een afspraak maken? Neem dan gerust contact op!